Bouwmarkt Buurman zet sexy klussers in voor nieuwe loods

© Buurman Utrecht
UTRECHT - Om de verhuizing naar een groter pand te kunnen financieren gooit de Utrechtse bouwmarkt Buurman alles in de strijd. Ze maakten een sexy klu(n)s kalender. Die vanmiddag werd gepresenteerd.
Inspiratie kwam van de blootkalenders die veel te vinden zijn in garages en in bouwketen. "Vaak zijn dat playboy-achtige vrouwen," zegt woordvoerder Marije Lieuwens. "Dat is niet meer van deze tijd. Bovendien klussen vrouwen ook tegenwoordig." En daarom kwam het Utrechtse bedrijf met een eigen versie.
Buurman is een bouwmarkt voor gebruikte materialen. Een soort Gamma of Karwei, maar dan met hout en wastafels die al een keer gebruikt zijn. Er worden ook workshops en cursussen gegeven. Het concept werkt zo goed dat ze uit hun jasje zijn gegroeid aan de Vlampijpstraat. Een verhuizing naar een grotere loods is noodzakelijk, maar dat kost wel geld.
Er is 18.000 euro nodig en dat heeft Buurman niet op de plank liggen. Door de coronaperiode is het geld op. De circulaire bouwmarkt is een crowdfunding gestart. Voor verschillende bedragen kunnen verschillende producten worden besteld zoals klusbonnen, een ticket voor de opening van de nieuwe werkplaats en dus ook: Buurman's sexy klu(n)s kalender.
Marije Lieuwens: "De klusbon wordt het meest aangeklikt, maar misschien zien veel mensen na de presentatie wel de lol in van de sexy klu(n)s kalender."
De nieuwe loods wordt in december opgeleverd. De eerste weken wordt in de loods geklust om die klaar te maken en in januari staat de verhuizing gepland.