Jaarbeurs zet streep door beurzen dit weekend: 'Niet langer verantwoord'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Verzamelaars en liefhebbers van platen en cd's kunnen dit weekend niet hun hart ophalen in de Jaarbeurs. De Jaarbeurs zet op het allerlaatste moment een streep door beide geplande beurzen. Het is volgens de Jaarbeurs niet langer verantwoord.
De organisatie loopt daarmee vooruit op de persconferentie van het kabinet vanavond. De Jaarbeurs gaat ervanuit dat daar bekendgemaakt wordt dat evenementen vanaf zaterdagavond niet meer mogen. "Beide beurzen lenen zich er niet voor om op deze korte termijn nog omgebouwd te worden naar anderhalve meter varianten", zegt Albert Arp van de Jaarbeurs.

'Lastige beslissing'

Arp spreekt van een lastige beslissing. "Omdat veel bezoekers en exposanten uit binnen- en buitenland zich op deze beurzen hebben verheugd. Maar wij vinden het onze verantwoordelijkheid om nu al dit besluit te nemen."
"Wij willen de tijd die ingebouwd is tussen het aankondigen van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen door de Rijksoverheid en het ingaan daarom gebruiken om op verantwoorde wijze beide beurzen af te bouwen. Daarom gaan we niet meer open voor bezoekers."
Bij de Verzamelbeurs en de Mega Platen en CD Beurs werden dit weekend acht- tot tienduizend bezoekers verwacht. Met de exposanten en beursorganisatie wordt overlegd hoe nu verder en of er een alternatieve datum gevonden kan worden voor beide beurzen.

Aanvullende maatregelen

Zogenoemde 'geplaceerde' vergaderingen en congressen kunnen vooralsnog wel doorgaan, zegt de Jaarbeurs. "Zodra duidelijk is wat andere maatregelen van het kabinet voor impact hebben op evenementen bij de Jaarbeurs, zal de organisatie aanvullende maatregelen nemen."
Vanwege de beurs was de testlocatie bij de Jaarbeurs dit weekend niet bereikbaar met de auto. De beurs wordt morgen afgebouwd en vanaf zondag is de testlocatie wel weer met de auto bereikbaar, zo laat een woordvoerder van de Jaarbeurs weten.