Nieuwe roltrappen voor Jaarbeursplein draaien, maar zullen in het begin 'af en toe stilstaan'

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De twee nieuwe roltrappen op het Jaarbeursplein in Utrecht zijn in gebruik genomen. Ze vervangen de storingsgevoelige roltrappen. Die stonden zo vaak stil dat veel reizigers naar Utrecht Centraal het idee hadden dat ze vaker niet dan wel werkten.
De plaatsing betekent niet dat reizigers nooit meer gedwongen de trap of lift moeten nemen. De apparaten zullen zeker in het begin regelmatig stilstaan omdat ze moeten wennen aan hun nieuwe omgeving. "Geen zorgen. Dat hoort erbij", laat de ontwikkelaar van het stationsgebied CU2030 weten. "Bovendien kunnen de roltrappen rekenen op de zorg van een slimme monteur."
Leverancier TK Elevator heeft voor de meest robuuste variant voor de buitenruimte gekozen. Dit type roltrap wordt al over de hele wereld gebruikt in de buitenlucht.
"De onderdelen zijn minder slijtagegevoelig doordat ze beter zijn afgedekt. Daarnaast zijn de onderdelen ook makkelijker te vervangen en zijn de roltrappen minder gevoelig voor vandalisme", zei projectmanager Marieke van der Vlug eerder.