Politie zoekt dader van ernstige aanrijding in Amsterdam die naar Utrecht vluchtte

© Tobias Bos
UTRECHT - De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte die zaterdagochtend rond 05.40 uur een ernstige aanrijding veroorzaakte aan de Churchillaan in Amsterdam. De zwarte Mercedes waarin de verdachte reed, werd drie kwartier later leeg aangetroffen op de Vroeglustlaan in de Utrechtse wijk Zuilen.
Daar was de verdachte naartoe gereden na de plaats van het ongeval te hebben verlaten zonder te checken hoe het met het slachtoffer ging. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en verblijft daar nog steeds in zeer zorgwekkende toestand.
Uit onderzoek van de politie blijkt dat het voertuig na de aanrijding over de A2 richting Utrecht is gereden. Daar verliet de Mercedes de snelweg bij afrit N230 Zuilense Ring. Het beschadigde voertuig werd daarna gevonden op de Vroeglustlaan.
De politie roept de inzittende of inzittenden van de auto op om zich te melden. Ook wordt er nadrukkelijk gezocht naar getuigen die de beschadigde auto op de route tussen de Churchillaan in Amsterdam en de Vroeglustlaan in Utrecht hebben gezien.