Eigenaren Utrechtse oliebollenkraam slachtoffer gewelddadige beroving

De oliebollenkraam aan de Amsterdamsestraatweg.
De oliebollenkraam aan de Amsterdamsestraatweg. © Politie
UTRECHT - De politie in Utrecht is op zoek naar de twee daders van een gewelddadige overval. Een 68-jarige man en 58-jarige vrouw zijn woensdagavond in Utrecht het slachtoffer geworden van een brute poging tot beroving bij het Van Beuningenplein. Het echtpaar had net hun oliebollenkraam aan de Amsterdamsestraatweg gesloten en was onderweg naar hun auto.
Daar werden ze opgewacht door twee mannen die hun met veel geweld probeerden te beroven. Dankzij snel handelen van het echtpaar konden de daders niets buitmaken. Daarna vluchtten de beide mannen de Mariendaalstraat in, in de richting van het Oppenheimplein.
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de overval een grote indruk gemaakt op het stel. "Het zal je maar gebeuren dat je na je werkzaamheden terugloopt naar je auto met de bedoeling om naar huis te gaan en dat er dan wordt geprobeerd om je te beroven."

Daders spoorloos

Van beide daders ontbreekt tot nu toe nog elk spooor. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Ter plaatse is al met enkele getuigen gesproken. Ook onderzoekt de politie of er camerabeelden in de omgeving zijn waarop de mannen zijn te zien.
Van de twee mannen is een beperkt signalement beschikbaar. Ze zijn beiden ongeveer 20 jaar oud en hebben een getinte huidskleur. Ze zijn smal van postuur en hebben ook een smal gezicht. Een van de daders droeg een rode capuchontrui, de ander droeg een zwarte capuchontrui. Ook droegen ze allebei een mondkapje.
De poging tot beroving vond gisteren rond 18.20 uur plaats. De politie roept mensen die meer weten over de overval op om contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer 0900 8844 of via het tipformulier.