ProRail geeft onrust onder verkeersleiders toe: 'We hadden andere keuzes moeten maken'

UTRECHT - ProRail geeft toe dat er grote onvrede heerst onder verkeersleiders, vooral op de post in Utrecht.
Het AD schreef vanmorgen dat er sprake is van een totaal verziekte sfeer. "We erkennen dat we fouten hebben gemaakt en in het verleden andere keuzes hadden moeten maken", reageert Martijn de Graaf van ProRail bij RTV Utrecht. "Personeelstekorten hebben inderdaad geleid tot meer werkdruk, onrust en onvrede. Medewerkers voelen zich ook onvoldoende gehoord."
ProRail geeft onrust op werkvloer toe: 'Fouten gemaakt'
De afgelopen maanden vielen geregeld treinen uit door een tekort aan verkeersleiders. ProRail beaamt dat medewerkers soms niet op vakantie kunnen of pauze kunnen nemen. De spoorbeheerder herkent zich niet in de aantijging dat marktwerking ten grondslag ligt aan de problemen.
"De verwachting is dat het personeelstekort eind 2023 is opgelost. We hebben veel mensen in de opleiding, maar er is ook veel uitstroom. We kijken dus ook hoe we de werksfeer kunnen verbeteren zodat de uitstroom vermindert. Als dank en blijk van waardering hebben we ook een toeslag uitgekeerd."
Ook naar salarisverhoging wordt gekeken, maar ProRail benadrukt dat het probleem niet alleen om geld gaat maar ook om erkenning van de signalen op de werkvloer.