Piano terug op Utrecht Centraal: 'Huiskamergevoel in stationshal'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Station Utrecht Centraal heeft weer een piano die voor iedereen te bespelen is. Na een reeks vernielingen door vandalen besloot de NS eind mei een statement te maken door het instrument maar helemaal weg te halen. Eerder was al eens een piano vervangen omdat die was bekrast en de toetsen waren vernield.
Het spoorbedrijf ziet nu toch weer mogelijkheden. "Afgelopen zomer heeft een lieve oudere dame een piano geschonken en die is vanmorgen geplaatst. Met ProRail hebben we gekeken naar een geschiktere en toch zichtbare plek", zegt een woordvoerder van de NS. Om de piano - geen vleugel dit keer - beter te beschermen staat hij nu binnen de toegangspoortjes bij de trappen van spoor 8 en 9. "We hopen dat het vandalisme hiermee verleden tijd is."
De NS is blij met de terugkeer van de piano. "We vinden het belangrijk dat de stationshal aanvoelt als een huiskamer waar iedereen zich thuis voelt." De piano is nog niet bespeelbaar. "Hij moet gestemd en geschilderd worden. We hopen dat dit zo snel mogelijk gebeurt en zodat onze reizigers weer kunnen genieten van mooi pianospel."