Sneijder en Kuijt gehoord in megadrugszaak Piet S.

© RTV Utrecht
UTRECHT - Oud-voetballers Wesley Sneijder en Dirk Kuijt zijn gehoord in een van de grootste drugszaken van dit moment. Het gaat om het onderzoek Taxus rond de Haagse 'godfather' Piet S. De spelers zouden zwaar gegokt hebben op een illegale goksite, die volgens justitie mogelijk van Piet S. is.
Het draait allemaal om de goksite Edobet. Sneijder en Kuijt kwamen in het drugsonderzoek Taxus naar voren door afgeluisterde gesprekken en in beslag genomen computers en gegevensdragers. Dat blijkt uit vertrouwelijke dossierstukken die het AD heeft ingezien.
Utrechter Sneijder zou een grote gokschuld hebben gehad bij Edobet. Dat hoorde de recherche althans in een afgeluisterd telefoongesprek. In het daaropvolgende verhoor ontkent Sneijder dat hij op de site gegokt heeft. "Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan", zegt Sneijder tegen het AD.
Kuijt zou soms 25.000 euro per dag hebben ingezet. Tegenover de politie geeft hij in tegenstelling tot Sneijder toe dat hij gokte op de illegale site. Hij liet zich soms cash uitbetalen zodat hij anoniem kon spelen. "Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand."