15 drugsdealers uit Utrecht en Bilthoven opgepakt

© Tobias Bos
UTRECHT/BILTHOVEN - De politie in Utrecht heeft vijftien verdachten opgepakt vanwege het dealen van drugs. Bij de aanhoudingen zijn harddrugs, telefoons, auto's, scooters en andere spullen gerelateerd aan drugs dealen in beslag genomen, meldt de politie.
De dealers werden afgelopen maand op heterdaad betrapt, nadat de politie en het Openbaar Ministerie maandenlang onderzoek naar hen hadden gedaan in de Utrechtse wijken Zuilen, Overvecht, Kanaleneiland en Hoograven en in Bilthoven.

Veroordeling

Vier van de verdachten zijn inmiddels via snelrecht veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot tien maanden onvoorwaardelijk. Het gaat om dealers tussen de 19 en 28 jaar oud. Hun voorarrest werd eerder verlengd, dus ze blijven vastzitten totdat hun straf is uitgezeten. Hun geld en drugs werden afgepakt. Over twee weken vindt nog een snelrechtzitting plaats.
De politie laat weten dat de actie onderdeel uitmaakt van de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit. Hierin werken politie, OM en de gemeente Utrecht samen. Daarvoor wordt samengewerkt met onder meer hulpverleners, ouders, scholen en buurtbewoners.
Vorig jaar vond er een soortgelijke actie plaats. De politie hield toen twintig verdachten aan.