SOIA voor het eerst het hele jaar open: 'Zelfs in de winter is het bij ons heet'

© Facebookpagina SOIA
UTRECHT - Strand en winter: het is niet per se de meest voor de hand liggende combinatie. Toch blijft Strand Oog in Al - beter bekend als SOIA - in Utrecht dit jaar voor het eerst ook in de wintermaanden open.
"We staan natuurlijk vooral bekend als zomerlocatie", zegt Joris Coenen, mede-eigenaar van SOIA. "Dat heeft ook met onze naam te maken." Maar Coenen en zijn compagnons vonden het zonde om het stadsstrand tussen het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal de hele winter niet te gebruiken.
Daarom sluit de horecagelegenheid na vandaag twee weken de deuren om SOIA een winterse sfeer te geven. Wat moeten gasten zich daarbij voorstellen? "Een hoop priklichtjes, een hoop hang- en chillmeubilair en de mogelijkheid om lekker bij onze houtkachel te zitten. En dat onder het genot van een warme chocomel, een glühwein of een biertje. De slogan is: zelfs in de winter is het bij ons heet."

Stijgende besmettingscijfers

Volgens Coenen speelde SOIA al langer met het idee om ook in de winter open te gaan, maar is het tot nu nooit van gekomen. "Het was tot nu toe altijd een bewuste keuze om dicht te gaan in de winter."
Tot vorig jaar. Toen lagen de blauwdrukken voor een winters strand al klaar, maar de lockdown gooide roet in het eten. "Dit jaar stonden de zaken er beter voor en gaan we ervoor."
Toch neemt de stress over de stijgende besmettingscijfers en de mogelijke maatregelen langzaam toe. "We hadden niet verwacht dat het weer zo snel zou gaan. Maar we hebben goede hoop dat we gewoon van start kunnen met dit concept", aldus Coenen.