Utrechtse voetballer Zakaria Labyad verdacht van mishandeling

© Orange Pictures
UTRECHT - Ajax-voetballer Zakaria Labyad is al een jaar in een juridische strijd verwikkeld met een stukadoor. Dat bevestigen advocaten na berichten van RTL Boulevard en De Telegraaf. Een stukadoor deed aangifte van mishandeling en zware bedreiging door Labyad en zijn vader, de voetballer zou als verdachte zijn ondervraagd door de politie. Labyad deed zelf aangifte van huisvredebreuk en mishandeling tegen de stukadoor.
Aanleiding is een incident van vorig jaar, bij de woning van de Utrechter in Blaricum. De stukadoor die daar aan het werk was zegt op de oprit klappen te hebben gekregen van Labyad, zijn broer en zijn vader. De advocaat van Labyad zegt: "Wij laten de inhoudelijke discussie graag waar deze hoort en dat is niet in de media, maar bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak." Ajax meldt "op de hoogte te zijn dat deze kwestie speelt", maar wil verder niet reageren.
Labyad zegt dat de zaak nu naar buiten komt omdat de stukadoor zijn goede naam wil beschadigen. Volgens de advocaat van de stukadoor klopt dat niet. "Mijn cliënt werkt in het hogere segment zoals voor John de Mol, die wil helemaal geen publiciteit. Als hij publiciteit had gewild, had hij dat al een jaar geleden kunnen doen."