Gevangenisstraf voor man die tand uit mond van ex trok bij ruzie over iPhone

© Mylene2401, Pixabay
UTRECHT - Een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk, een contactverbod en een taakstraf van tachtig uur: die straf krijgt Sjors van R. voor een diefstal van een telefoon in Utrecht waarbij hij een tand uit een mond trok van het slachtoffer.
Van R. en de vrouw kenden elkaar want de twee hadden een relatie gehad. Toen daar een einde aan kwam, zette zijn vriendin hem het huis uit. Daarop stuurde Van R. haar honderden appjes die soms erg ver gingen. "Waarom mag ik niet naar binnen? Morgen om negen uur ben ik bij je. Ik kom gewoon binnen bij je zonder toestemming." Ook dreigde de man foto's van de vrouw in lingerie op te sturen naar haar baas.
Uiteindelijk liep de zaak helemaal uit de hand vanwege een iPhone 11. Sjors van R. wilde die van zijn ex terug hebben. Op 24 maart dook hij op in de berging van de vrouw in Utrecht. Daar ontstond een ruzie die al snel fysiek werd. De man duwde zijn vingers in de mond van de vrouw en trok een ondertand uit haar mond. De vrouw moest zich hier later voor laten behandelen door een kaakchirurg.
Van R. verdedigde zich in de rechtszaak door te zeggen dat de vrouw hem gebeten had maar de rechters gingen daar niet in mee. De man wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest. Ook krijgt hij een proeftijd van twee jaar opgelegd waarin hij zich moet laten behandelen als de reclassering dat nodig vindt. Hij mag ook geen contact meer hebben met het slachtoffer en dient tachtig uur taakstraf uit te voeren.