Utrechtse zussen vinden vermiste vakantiekiekjes in printer: 'We zoeken deze familie'

UTRECHT - Een tweedehands printer blijkt een schat aan vermiste vakantiekiekjes te bevatten: die ontdekking deden de Utrechtse zussen Salma (26) en Nisrine (28) Aibich. Op een geheugenkaartje dat nog in het apparaat zat, vonden ze allerlei oude vakantiefoto's van een gezin. Nu zijn ze een online zoektocht gestart om de familie op te sporen.
Hun vader kocht de printer een jaar geleden op een rommelmarkt in Haarzuilens. "Hij vertelde ons dat er een SD-kaart in zat. Moesten we daar niet wat mee?", vertellen de zussen. Uiteindelijk kochten ze een lezer voor de mysterieuze kaart. "Toen bleken er allemaal vakantiefoto's op te staan!"

Dertig jaar oud

De kiekjes werden gemaakt in het jaar 2000 weten de zussen dankzij de instellingen van de foto. "Het gezin was waarschijnlijk op vakantie in Maleisië of Indonesië. De kinderen op de foto zullen nu denk ik rond de dertig of veertig jaar oud zijn", vertelt Selma. "We willen ze graag vinden."
De zussen begonnen een zoektocht op sociale media. "Onze vader heeft er niet zoveel mee, daarom helpen we hem graag", aldus Nisrine.
We hebben er vertrouwen in dat we dit gezin gaan vinden.
Salma en Nisrine hebben vertrouwen in hun zoektocht
Tot nu toe heeft hun bericht nog geen concrete reacties opgeleverd, maar de zussen houden goede moed. "We hebben er vertrouwen in dat we dit gezin gaan vinden. Dus als je iets gezien hebt: stuur ons dan vooral een bericht via Facebook."