'Gökmen T. in isoleercel na gooien hete vloeistof naar gevangenismedewerker'

© Nicole van den Hout, ANP
UTRECHT - Tramschutter Gökmen T. heeft zich volgens het AD weer misdragen in de gevangenis waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzit. Hij moet nu twee weken de isoleercel in na het gooien van een pan hete vloeistof naar een medewerker van gevangenis De Schie in Rotterdam. Dit is de tweede keer dat de veroordeelde terrorist zich misdraagt in de gevangenis. Eerder stak hij een gevangenisbewaarder neer.
De Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt het incident, maar wil niet zeggen of het om Gökmen T. gaat maar het AD weet dat zeker. Zondag ging het mis toen T. werd aangesproken op zijn gedrag. Hij reageerde daarop door vernielingen aan te richten en gooide een pan met hete vloeistof naar een medewerker die bij de deur stond. Die raakte lichtgewond. T. werd door medewerkers van de gevangenis die speciaal getraind zijn voor dit soort incidenten onder controle gebracht en moet nu veertien dagen in een strafcel doorbrengen.
De tramschutter zit in De Schie een levenslange gevangenisstraf uit omdat hij in maart 2019 vier mensen doodschoot in een Utrechtse tram. Drie anderen raakten zwaargewond.
In De Schie zit T. op een terroristenafdeling die plek heeft voor veertien gevangenen. Naast De Schie hebben alleen de gevangenissen in Zwolle en Vught zo'n afdeling. Bij een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen was donderdag niks bekend over of T. nu wordt overgeplaatst naar Vught of Zwolle.