Brouwerij Oproer maakt doorstart in Overvecht na brand: 'Voelt als een overwinning'

© Brouwerij Oproer
Utrecht - De Utrechtse brouwerij Oproer maakt een nieuwe start in Overvecht. Via een crowdfundingscampagne werd het hiervoor maximale bedrag van 375.000 euro binnengehaald. Het eigen café in het CAB-gebouw raakte begin dit jaar door een felle brand onherstelbaar beschadigd.
"Het voelt als een overwinning", zegt mede-oprichter Mark Strooker over de succesvolle crowdfunding. En die kon de brouwerij ook wel gebruiken na de brand. "Alles in het café was total loss."
Een geluk bij het ongeluk was dat alleen het café werd getroffen. Het bier zelf wordt gebrouwen in een brouwerij op industrieterrein Lageweide. Ook daarvoor is er goed nieuws, want de capaciteit kan na de crowdfunding nu worden verdubbeld.

Ontmoetingsplek voor Overvecht

Met het nieuwe café wil Oproer ook een actieve rol in Overvecht gaan spelen. "We proberen een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen in de wijk", zegt Strooker. "Dat doen we onder meer met ons plantaardige eten, dat moet ook zo geprijsd zijn dat het voor iedereen bereikbaar is."
Ook wordt er contact gezocht met lokale welzijnsorganisaties om te kijken hoe er kan worden samengewerkt met het café en wil Oproer ook lokale makers een podium geven. "Denk bijvoorbeeld aan een display in het café waarop makers hun producten kunnen laten zien."
Het café zelf wordt ingericht in verschillende stijlen. "Het mag best een beetje ruig, of classy, of alternatief", zegt Strooker. Wanneer de deuren van het café worden geopend, is nu nog niet bekend. "We mikken erop om volgend jaar maart open te gaan", zegt Strooker.