Meer dan 60 tips over moord op Utrechter Sjaak Gerwig: mensen in beeld die vermoedelijk meer weten

Sjaak Gerwig.
Sjaak Gerwig. © Politie
UTRECHT - De politie heeft meer dan 60 tips gekregen over de dood van Utrechter Sjaak Gerwig. De cold case uit 1995 is eerder dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht door de politie, nadat nieuwe informatie was binnengekomen.
Vandaag werd in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld bekendgemaakt dat het onderzoeksteam al meer dan 60 tips heeft gekregen. Inmiddels richt het onderzoek zich op enkele personen die vermoedelijk meer weten van de dood van Gerwig. Meer details over deze personen kan de politie nog niet kwijt.
De destijds 18-jarige Gerwig werd dood gevonden in het water bij Laagraven tussen Utrecht en Houten. Hij was op zijn hoofd geslagen. In 1995 was daar een homo-ontmoetingsplaats. Een dader is nooit gevonden.
De politie is nog op zoek naar mensen die in 1995 bij Gerwig in de buurt woonden. "We zijn ervan overtuigd dat er onder de bewoners van destijds meer mensen zijn die weten wat er met Sjaak is gebeurd en die toch nog niet met ons hebben gesproken", aldus de coördinator van het onderzoek Rob Boon. Die buurtbewoners wordt dringend gevraagd contact op te nemen met de politie.
De politie onderzoekt of Gerwig een financieel conflict had met iemand in Rivierenwijk - waar hij woonde - en of dit de aanleiding zou kunnen zijn geweest om hem om het leven te brengen. Het was al bekend dat hij de laatste maanden van zijn leven regelmatig gokte.
Afgelopen zomer werd het onderzoek naar Gerwig heropend, nadat er nieuwe informatie over de moord was binnengekomen. Er werd aandacht aan de zaak besteed in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht, Opsporing Verzocht en in Rivierenwijk werd huis-aan-huis een speciale krantenbijlage van DUIC over de zaak verspreid. Eerder is de beloning voor de gouden tip in deze cold case verhoogd naar 30.000 euro.