HHC Hardenberg - Spakenburg bestempeld als risicoduel: 'Vanwege incidenten rond Spakenburg-supporters'

Archiefbeeld van Spakenburg-supporters
Archiefbeeld van Spakenburg-supporters © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het duel van komende zaterdag tussen HHC Hardenberg en Spakenburg is door de thuisclub aangemerkt als risicoduel. Hierdoor vindt er op de wedstrijddag geen kaartverkoop plaats op Sportpark De Boshoek.
De voetbalvereniging uit Hardenberg heeft dit besloten in verband met eerdere incidenten rond 'Spakenburg-supporters'. "De club SV Spakenburg heeft zich volledig gedistantieerd van het gedrag van deze groepering en heeft zelf ook maatregelen getroffen", zo valt te lezen op de website van HHC Hardenberg.
Vorige maand besloot het bestuur van voetbalclub Spakenburg een deel van de zichzelf HKS (Harde Kern Spakenburg) noemende fans voor onbepaalde tijd een stadionverbod opgelegd. De reden daarvoor is het wangedrag rond de uitduels tegen Scheveningen en Kozakken Boys, en een wapenvondst na de thuiswedstrijd tegen Katwijk.
Voor niet-leden van HHC Hardenberg vindt de kaartverkoop nu donderdagavond plaats. Eerder besloot. Het duel zaterdag in de tweede divisie begint om 15.30 uur en is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.