Onderzoek dodelijke schietpartij leidt naar Overvecht, café gesloten door burgemeester

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie heeft een verdachte op het oog voor de fatale schietpartij van gisteravond aan de Vleutenseweg in Utrecht. Volgens een woordvoerder is de man in beeld gekomen op basis van "eerdere getuigenverklaringen". De verdachte is nog voortvluchtig.
Schietincident aan de Vleutenseweg
Volgens een getuige was er vannacht veel politie aanwezig bij een woonwagenkamp aan de Orinocodreef in Overvecht. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de politie in de straat aanwezig was in verband van het onderzoek, maar kan geen uitspraken doen over de exacte locatie en waarom ze daar aanwezig waren.

Café De Plak

Gisteravond overleed een 37-jarige man tijdens een schietpartij bij Café de Plak. De toedracht is nog onbekend, aldus de politie. Al is het vermoeden dat er een ruzie voorafging aan het schietincident. Vandaag hoort de politie getuigen.
Het slachtoffer is de 37-jarige Paul Kros uit Utrecht. Volgens het AD zou hij hebben geprobeerd een ruzie te sussen. Op last van burgemeester Sharon Dijksma is het café de komende vier weken gesloten.
Bij het incident raakte ook nog iemand anders gewond, dat blijkt om een vrouw te gaan. Zij kon op eigen kracht naar het ziekenhuis komen, maar is nog niet aanspreekbaar. De politie weet niet hoe oud ze is en waar ze vandaan komt.
Er gaan geruchten rond dat het schietincident iets te maken zou hebben met de overleden vrouw die eerder deze week werd gevonden in een auto bij het Van der Valk hotel in Eemnes. De politie laat op Twitter weten dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben.