Buurrestaurant van Waku Waku sluit vanwege coronaprotesten: 'Twijfel of we veiligheid kunnen waarborgen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De protesten die op dit moment plaatsvinden rondom het Utrechtse restaurant Waku Waku, stellen hun naastgelegen collega's voor lastige dilemma's. Restaurant Kloek heeft besloten vanavond de deuren dicht te houden. "Door de situatie voor onze deur twijfelen we of we de veiligheid van onze gasten en het personeel vanavond kunnen waarborgen."
Op sociale media worden oproepen gedaan om vanavond rond de openingstijd van Waku Waku te gaan demonstreren. Kiprestaurant Kloek wil verdere escalatie voorkomen. "Omdat we redelijk wat geluiden horen over deze oproep en protesten in andere steden weleens uit de hand gelopen zijn, durf ik het niet aan om personeel neer te zetten dat aan de deur gaat scannen, terwijl er zo'n grote groep staat die daar erg fel op tegen is."
Ook het Mexicaanse restaurant Lucy Lou twijfelt hoe het moet omgaan met de ontstane situatie. "Ik vind het heel lastig", zegt de eigenaar. "Ik kan eigenlijk niet dicht, we hebben reserveringen staan. Maar het terras kan ik niet opengooien. Het plan is nu om wel open te gaan, maar ik vind het echt een lastige afweging."
Al de hele dag staan er demonstranten voor de deur van de restaurants aan het Vredenburg in Utrecht.