Lange rij voor coronatestlocatie Utrecht maar 'iedereen heeft op tijd testresultaat binnen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Lange rijen bij de coronatestlocatie van Testen voor Toegang in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne vandaag. Utrechters die vanavond uit willen, moeten vanaf vandaag een QR-code laten zien. Dat betekent dat mensen die niet gevaccineerd zijn of die geen herstelbewijs hebben zich moeten laten testen. Dat leverde in Hoog Catharijne een lange rij op.
Een woordvoerder van Stichting Open Nederland, de organisatie achter Testen voor Toegang, bevestigt dat mensen moesten wachten. "Het is daar druk maar we gaan net zolang door tot iedereen aan de beurt is geweest. We kunnen daar 240 tests per uur uitvoeren en dat loopt ook gewoon."
Testen voor Toegang zegt de gemaakte afspraken in hun systeem in de gaten te houden en het huidige aantal aan te kunnen. De rijen komen dus niet door gebrek aan capaciteit. "Wat we zien, is dat mensen te vroeg komen. Daardoor krijg je langere wachtrijen want die mensen moeten dan wachten op de locatie. Het is erg fijn dat mensen hun best doen niet te laat te komen maar dan is er dus wel de kans op dit soort situaties."
En er is nog een oorzaak, aldus de woordvoerder. "Mensen moeten niet vergeten hun id-bewijs mee te nemen. Dat zijn twee herkenbare oorzaken waardoor er ontstoppingen kunnen ontstaan. Maar het is zeker niet de verwachting dat mensen niet tijdig getest worden of te laat hun uitslag krijgen."
In principe krijgen mensen twee uur na een test bij Testen voor Toegang hun uitslag en QR-code.