Gretige Ramselaar is 'nog niet tevreden' na twee goals tegen NEC

UTRECHT - Er zat behoorlijk wat druk op bij FC Utrecht. De ploeg van trainer René Hake kon het zich niet permitteren om nogmaals punten te verspelen tegen één van de mindere broeders. De Domstedelingen gaven gehoor. Maar de 0-3 zege verbloemt een wederom moeizaam optreden.
Bart Ramselaar viert zijn eerste goal
Bart Ramselaar viert zijn eerste goal © Orange Pictures
Bart Ramselaar was met twee goals de man van de wedstrijd. "Dit hadden we nodig na afgelopen zaterdag. Ik voel me fijn als ik de bal heb. Ik stond nu zo op het middenveld dat ik veel de bal kreeg, ik kan dan lekker in de wedstrijd komen, al maak ik één van die goals wel hangend vanaf links."
Ramselaar en Douvikas, die de tweede goal maakte op aangeven van Mahi, wisten elkaar regelmatig te vinden en voor gevaar te zorgen. "Maar het kan nog beter. Ik ben nog niet tevreden, want er zit absoluut nog verbetering in."
Willem Janssen zat op de bank, mogelijk geslachtofferd vanwege zijn matige optreden tegen RKC. Zijn plaats werd net als in de tweede helft tegen de Waalwijkers ingenomen door Mark van der Maarel. "Ja, het kan raar lopen. Zo speel je niet, zo ben je aanvoerder. Ik gun Willem alles, maar ik ben blij dat ik mocht spelen. Het gaat om FC Utrecht. De trainer mag aan de bak, ik hoop dat ik hem moeilijk heb gemaakt, want we willen allemaal spelen."
Tasos Douvikas was NEC de hele avond tot last
Tasos Douvikas was NEC de hele avond tot last © Orange Pictures

Aanvoerder Jansen in bescherming genomen

Hake had de beslissing om Van der Maarel op de plek van Janssen te zetten al tijdens de dinsdagtraining genomen. "Op de training kon hij niet bij elke spelvorm laten zien wat ik wilde. Dan kun je hem voor het team laten staan, maar ik heb besloten Willem in bescherming te nemen." In de tweede helft kreeg Janssen uiteindelijk nog wel speeltijd.
"Het ging niet makkelijk, maar gedurende de tweede helft kreeg ik er wel vertrouwen in, want we gaven weinig weg", vertelde Van der Maarel die wat eerder mocht douchen. Trainer René Hake is blij met de vechtlust van zijn ploeg. "Je hebt van die fases in de competitie waar je als ploeg door heen moet. Daar zitten we nu in, want het was nog niet zoals we het eigenlijk willen hebben.