NS-medewerker haalt met Fiat 500-ritjes geld op voor Stichting Vlinderkind

Mischa van Zijl  en zijn collega bij de start van de actie in Hilversum.
Mischa van Zijl en zijn collega bij de start van de actie in Hilversum. © NS
UTRECHT - Een bijzonder gezicht op station Utrecht Terwijde vanochtend. Tientallen autootjes, van het merk Fiat 500, stonden klaar om reizigers een lift te geven in ruil voor een donatie aan Stichting Vlinderkind.
De actie is opgezet door een NS-medewerker om zo zijn collega te steunen. Zijn dochter heeft een huidziekte, waarbij nog geen zicht is op genezing en daar wil Mischa van Zijl verandering inbrengen. "Awa heeft Epidermolysis Bullosa. Dat is een ongeneeslijke huidaandoening. Ze krijgt bij het minste of geringste al blaren op haar huid. Op haar gezichtje, op haar buikje, echt overal. De blaren kunnen al ontstaan door kleding, maar ook zelfs door aanraking", vertelt Mischa.

Vlinderkind

Kinderen met deze aandoening worden ook wel vlinderkinderen genoemd omdat hun huid zo teer is als de vleugel van een vlinder. "Het leven van mijn collega staat op z'n kop. De ziekte van Awa heeft een hoop impact op zijn gezin. Awa krijgt sondevoeding, haar ouders moeten altijd alert zijn en haar blaren en daardoor ontstane wonden verbinden. En ondertussen zien ze hoeveel pijn hun dochtertje heeft en staan ze er machteloos bij. Dat lijkt me zo moeilijk."
En daarom regelde Mischa via zijn Fiat 500 club de taxi-ritjes in ruil voor een bijdrage: "Uiteindelijk denk ik dat ze het meest geholpen is wanneer er veel onderzoek gedaan wordt naar haar aandoening. Daarom heb ik samen met mijn vrouw en twee goede vrienden een idee bedacht en hulp ingeroepen van onze Fiat 500 club."
Mischa van Zijl  en zijn collega bij de start van de actie in Hilversum.
Mischa van Zijl en zijn collega bij de start van de actie in Hilversum. © NS