Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nijntje terug op haar pleintje

1/3
UTRECHT - Het beeld van Nijntje staat weer op het Nijntje pleintje in Utrecht. Afgelopen juni werd het beeld omvergereden door een veegmachine van de gemeente waardoor de sokkel kapot was en het beeld op de grond lag.

Nijntje terug op pleintje na ongeluk met veegwagen.


De afgelopen maanden is er gewerkt aan de versterking van de sokkel. "De sokkel is nu gevuld met beton zodat de sokkel steviger is. Als je er nu tegenaan rijdt, gebeurt er niks", vertelt Jessica Sint van de gemeente Utrecht. In de periode dat Nijntje weg was kreeg ze veel vragen van bewoners wanneer ze weer terug kwam.

 Nijntje omver door veegwagen gemeente Nijntje omver door veegwagen gemeente | Foto: Twitter Geert Gordijn


Waar is Nijntje?


Niet alleen omwonenden misten Nijntje. Het beeld stond op de route van een puzzeltocht maar daar ontbrak dus een puzzelstukje. Ondertussen hingen bewoners briefjes op met 'Nijntje is op vakantie' in verschillende talen voor de toeristen die zich afvroegen waar 'Miffy' gebleven was. "Er stonden hier regelmatig mensen te kijken, zoekend waar ze was. Er waren deze zomer ook veel dagjesmensen in de stad, die waren op zoek naar Nijntje", zegt omwonende Ben Nijssen.


Ook kinderen die op weg zijn naar school, zijn blij dat Nijntje er weer is. Masti, Tanay en Deniz zitten in de tweede klas van het St. Gregorius college en lopen elke dag langs Nijntje. "Het was wel raar dat ze er niet was", zegt Tanay. "We hebben opdrachten op school gedaan over Nijntje dus het is leuk dat ze hier staat", vult Masti aan.

In de aanwezigheid van enthousiaste bewoners zet de aannemer het beeld precies waterpas, werkt het af en dan staat Nijntje weer officieel op haar eigen pleintje.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -