Agenten belaagd door groep agressieve jongeren in Utrechtse wijk Hoograven

© Tobias Bos
UTRECHT - Politieagenten in Utrecht zijn gisteravond belaagd door een groep agressieve jongeren na het beëindigen van een illegaal feest op de Verlengde Hoogravenseweg. Nadat de feestgangers redelijk rustig naar huis gingen, keerde een andere groep zich tegen de politie.
De politie kwam na meldingen van geluidsoverlast af op een illegaal studentenfeest bij de ruïne aan het water, naast de roeiverenigingen. Aan het verzoek het feest te beëindigen werd netjes gehoor gegeven. Een andere groep van zo'n vijftien jongeren dat even verderop rondhing had daarna geen zin om naar huis te gaan.
Toen agenten de jongeren aanspraken, gingen ze door met lachgas gebruiken. Een agent die om een identiteitsbewijs vroeg werd vervolgens met "grof verbaal geweld beantwoord". Hierop werd de sfeer grimmig en werd er geduwd en getrapt. Agenten moesten de hulp inroepen van nog meer collega's en de wapenstokken moesten er aan te pas komen om de groep op afstand te houden. Er zijn drie jongens aangehouden van 19, 20 en 21 jaar uit Utrecht.
De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of die eventueel filmpjes hebben gemaakt met hun telefoon.