Na mooie middag tegen Feyenoord wacht nu FC Twente: 'Ze hebben tegen Ajax laten zien wat ze kunnen'

Utrecht - Twee weken na de overwinning op Feyenoord wacht FC Utrecht zaterdag opnieuw een lastige klus: Twente uit. De Tukkers pakten dit seizoen pas één punt, maar dat was wel thuis tegen Ajax. Van Fortuna Sittard en Cambuur verloor FC Twente. Desondanks beschouwt FC Utrecht-trainer René Hake de club waar hij als jeugdtrainer én als hoofdtrainer in totaal negen jaar werkte als een lastige tegenstander.
"Zeker in de situatie waar ze nu inzetten. Ze hebben niet de start die ze graag hadden gewild. Ik denk dat ze met veel energie en agressie tevoorschijn zullen komen. Ze hebben tegen Ajax laten zien waar ze toe in staat zijn tegen een topclub, maar tegen twee andere ploegen hebben ze het laten liggen."
FC Utrecht liet het twee weken geleden ook zien tegen een topclub. "Tegen Feyenoord viel alles op zijn plek omdat het dan goed gaat. De kunst is om als het wat minder gaat ook die dingen te blijven doen. Dat begint met energie, met strijd en met duels winnen."
Het lijkt logisch om tegen FC Twente dezelfde elf op te stellen als tegen Feyenoord. Maar René Hake heeft een grote selectie tot zijn beschikking. Ook dat bleek tegen Feyenoord, toen Mimoun Mahi, Sander van de Streek, Mark van der Maarel en Joris van Overeem als invaller in de ploeg gebracht konden worden.
Het begint met energie, met strijd en met duels winnen
René Hake
Dat kan tegen FC Twente ook van belang zijn, zeker nu Tasos Douvikas de afgelopen week drie duels voor Griekenland heeft gespeeld. Dat de spits de vrijdagtraining voortijdig verliet was voorzorg, stelt Hake. "Hij is fit, maar het is de tweede dag na de wedstrijd en hij is ook nog teruggevlogen. We moeten nog even kijken hoe hij vandaag en morgen herstelt van de week die hij is weggeweest."

'Uitkijken voor Van Wolfswinkel'

RTV Utrechts analist Gert Kruys verwacht, net als René Hake, een getergd FC Twente. "Zoals ze tegen Ajax deden", stelt Kruys in Een Berg Sport. Maar de voormalige middenvelder ziet ook mogelijkheden voor FC Utrecht. "Twente zal komen en dan ligt er ruimte voor de tegenstoot. Als FC Utrecht in staat is onder de druk uit te voetballen, heeft Twente een probleem."
Kruys waarschuwt voor één Twente-speler in het bijzonder. "Ga Van Wolfswinkel niet uit het oog verliezen. Hij gaat er twee maken", voorspelt Kruys.

Droomweken voor Quinten Timber

Quinten Timber heeft droomweken achter de rug. Hij werd voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje en debuteerde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Moldavië. Maar hij mocht ook meetrainen met het Grote Oranje, omdat bondscoach Louis van Gaal voor een partijvorm een extra speler nodig had. "Ja dat was mooi, ik heb genoten."
Maar wat van die twee hoogtepunten het mooiste was, dat vindt Timber een lastige keuze. "Da's lastig. Ik denk dat ik allebei even mooi vond. Debuteren voor Jong Oranje is een eer en meetrainen met het eerste is ook prachtig. Dus het is moeilijk om daar tussen te kiezen."
Ook voor de Utrechtse middenvelder moet nu de knop weer om naar FC Utrecht. Timber weet dat de ploeg tegen Twente dezelfde intensiteit aan de dag moet leggen als tegen Feyenoord. "Eigenlijk zou dat niet moeilijk moeten zijn. Maar dat blijkt het vaak wel te zijn. We moeten goed starten en met de overwinning daar weg gaan. Hoe we dat doen maakt me niet uit."