Nieuwegeiner vast na doodsteken Utrechtse vrouw in Den Bosch

UTRECHT - Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is vanochtend om het leven gekomen door een steekpartij in Den Bosch. Dat gebeurde volgens de politie bij het Ploossche Hof in de Brabantse hoofdstad. De politie heeft een 31-jarige verdachte uit Nieuwegein aangehouden. De vrouw had een 1-jarig kind bij zich, dat bleef ongedeerd en is opgevangen, zei een woordvoerster van de politie.
Een agente stelt het gebruikte mes veilig. Op de achtergrond de kinderwagen.
Een agente stelt het gebruikte mes veilig. Op de achtergrond de kinderwagen. © Bart Meesters/ SQVision
Veel mensen waren getuige van de steekpartij. Omstanders grepen in en wisten de vluchtende verdachte vast te pakken en aan de gealarmeerde politie over te leveren. Volgens de politie heeft de man meermaals op de vrouw ingestoken.
De politie biedt mensen die getuige waren van de steekpartij slachtofferhulp aan. "Het gaat om een heftig incident", zei een woordvoerster van de politie. "Veel mensen hebben dat gezien."
Maria zag de steekpartij niet gebeuren, maar was er wel getuige van hoe iemand de benen nam en werd achtervolgd door omstanders. Ze vertelt bij Omroep Brabant: "Ik zat binnen aan de koffie en hoorde buiten een hoop geschreeuw en gehuil. Toen ik naar buiten ging, zag ik een hele massa mensen staan. Een man ging er vandoor en vluchtte een straat in."
"Drie mensen gingen er als een gek achteraan en pakten hem op een hardhandige manier vast. Daarna sleurden ze hem weer hier naartoe en werkten hem tegen de grond", zegt Maria terwijl ze wijst naar de plek van de steekpartij. "Ik sta er nog helemaal van te shaken, het is zo eng allemaal."
De man zit vast voor verhoor. De plaats waar het steekincident plaatsvond, is ruim afgezet voor forensisch onderzoek door de recherche. Die afzetting was er woensdagnamiddag nog. De auto van de verdachte is in beslag genomen.
De steekpartij deed zich om 09.45 uur voor. De inzet van een traumahelikopter en pogingen de vrouw te reanimeren bleken vergeefs. De vrouw overleed ter plaatse. De woordvoerster van de politie zei dat het vermoedelijk gaat om een conflict in de relationele sfeer. De politie onderzoekt wat er precies tussen man en vrouw is voorgevallen.
Het slachtoffer en de verdachte hadden een kind met elkaar en dat was het kind dat vanochtend bij de moeder was. Zij was op bezoek bij familie in de buurt.
De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.
Forensisch onderzoek in Den Bosch.
Forensisch onderzoek in Den Bosch. © Bart Meesters/ SQVision
Reanimatie mocht niet baten.
Reanimatie mocht niet baten. © Bart Meesters/ SQVision