Anne Faber Stipendium voor Saskia Groot

© Anna van Kooij
UTRECHT - Saskia de Groot heeft het Anne Faber Stipendium ontvangen. Zij is hoofd productie bij het BIMHUIS in Amsterdam en zakelijk leider van de jonge theaterorganisatie Sites of Memory.
De commissie denkt dat De Groot met de prijs van 15.000 euro een flinke stap kan zetten in haar ontwikkeling als zakelijk leider binnen de podiumwereld.
Het stipendium werd ingesteld door Het Huis Utrecht, ter nagedachtenis aan de in 2017 om het leven gebrachte Anne Faber uit Utrecht. De prijs is uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival. "Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten", aldus de commissie die de ontvanger kiest.
De Groot zegt blij te zijn met het stipendium. "Vanaf de oprichting drie jaar geleden heeft het stipendium mij al geïnspireerd in mijn ontwikkeling binnen zakelijk leiderschap. Deze geweldige kans gebruik ik om mijn visie over zakelijk leiderschap verder te ontwikkelen, met specifiek aandacht voor ondernemerschap en diversiteit in de sector."