Boekingen stromen binnen bij F1-racecentrum Leidsche Rijn: ‘Drukste week allertijden’

Leidsche Rijn - Liefhebbers hoeven nog maar drie dagen af te kruisen tot het moment dat twintig ronkende raceauto's de Grand Prix van Zandvoort gaan rijden. Maar stilletjes afwachten tot dat moment is er voor een aantal fanatici niet bij.
Het F1-centrum in Leidsche Rijn wordt druk bezocht door mensen die het circuit alvast even willen rijden. "Het is de drukste week aller tijden", stelt commercieel manager Michaël Buttner.
In het bedrijf in The Wall, langs de A2, staan zestig racesimulatoren waar racefans zelf kunnen ervaren hoe het is om over de bekendste circuits te scheuren. Deze week steekt een circuit er qua populariteit met kop en schouders bovenuit: het circuit van Zandvoort.
"Het was eerst vooral Spa en de Red Bull Ring in Oostenrijk", zegt Buttner. "Nu is Zandvoort by far het meest geboekte circuit op onze site." Het gamecentrum opende vorig jaar, toen de Grand Prix van Zandvoort voor het eerst weer gereden zou worden. Door corona kon de race in de Hollandse badplaats toen niet doorgaan.
Gelukkig maakt dit raceseizoen een hoop goed. "Het gaat nu echt leven", stelt Buttner. "Zowel qua kinderfeestjes als losse inloop als in de shop zien we dat terug."