Horeca in voormalig pand Broese: 'Groene oase in de Utrechtse binnenstad'

© Tobias Bos
UTRECHT - In het voormalige pand van boekhandel Broese aan de Stadshuisbrug in Utrecht opent binnenkort een horecagelegenheid: Botania Food & Beer Garden.
Het is een initiatief van bierbrouwer Lowlander en de eigenaar van The Streetfood Club aan het Janskerkhof. De zaak krijgt een plek in het onlangs geopende pop-up warenhuis Green Up en noemt zich "een groene oase in de Utrechtse binnenstad".
Gezond en voedzaam eten en drinken staat centraal bij Botania. Op het menu zijn veel vegetarische en veganistische gerechten te vinden. "Door zoveel mogelijk samen te werken met lokale, biologische leveranciers zorgen we ervoor dat alle liefde die zij in hun producten hebben gestopt het podium krijgt die het verdient."
Ook duurzaamheid en circulariteit zijn een belangrijk onderdeel van het concept. "Van de tafels en stoelen, tot de citroenschillen en de koffie-overblijfselen, alles heeft een tweede leven gekregen of krijgt dit na gebruik."
Botania zal open zijn voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. Ook kun je er workshops, masterclasses en seminars bijwonen. Op 11 september opent de zaak in de Utrechtse binnenstad.