Volt doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen: 'We gaan voor drie zetels in Utrecht'

© Volt Utrecht
UTRECHT - Volt doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht en Amersfoort. Medio november wordt de kandidatenlijst bekendgemaakt.
Volt Utrecht bestaat al enige tijd en groeit hard in de vierde stad van het land. De lokale afdeling heeft hoge verwachtingen. "We denken dat we drie zetels kunnen halen en dat is ook ons doel", zegt bestuurslid Julia Hamel.
Net als in de Tweede Kamer en het Europees parlement wil Volt Utrecht een radicaal positief geluid brengen dat is gericht op burgerinspraak, klimaatverandering, ondernemerschap, diversiteit en het belang van (mentale) gezondheid.
Aan het samenstellen van een Utrechts beleidsplan wordt hard gewerkt. "Utrechters kunnen rekenen op een progressief groen verkiezingsprogramma met aandacht voor belangrijke thema's als de woningmarkt en de leefbaarheid van de groeiende stad."
Volt is in 2017 opgericht. De partij spreekt zich nadrukkelijk uit tegen nationalisme en populisme en staat voor een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Europa is juist lokaal ook van belang, legt Hamel uit. "Alle politiek raakt elkaar. Wat er in Europa wordt besloten heeft invloed op elke Utrechter en juist vanuit het lokale kunnen we ons gedachtengoed zo breed mogelijk implementeren."
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 22 maart. Eerder deze maand liet BIJ1 weten mee te doen in Utrecht.