Utrechter (14) vast voor geweldsincidenten in Zeeland

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 14-jarige jongen uit Utrecht is in Zeeland opgepakt voor betrokkenheid bij een reeks mishandelingen en berovingen daar. In totaal zijn negen jongens opgepakt, het zijn allemaal tieners.
Volgens de politie zijn de afgelopen dagen minstens acht ernstige mishandelingen geweest op Schouwen-Duiveland. Vrijdagavond werden op een camping in Burgh-Haamstede twee mannen van 21 uit Breda in elkaar geslagen. Ze liepen botbreuken op in hun gezicht en moesten met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Ook bij een strandpaviljoen zijn twee mannen mishandeld en in Renesse werd een 17-jarige Duitser met geweld van zijn fiets beroofd.

Opgepakt

De politie denkt dat de incidenten met elkaar te maken hebben en hield eerder al twee jongeren uit Schiedam, een jongen uit Vlaardingen, een jongen uit Abbenbroek en een jongen uit Tholen aan. Dinsdag en woensdag volgde opnieuw een reeks aanhoudingen. Eén van hen is dus de jongen uit Utrecht.
Verder werd er een 17-jarige jongen uit Gouda opgepakt. Ook zijn er nog 17-jarige en 18-jarige jongens uit Vlaardingen aangehouden. Zij werden allemaal in Burgh-Haamstede opgepakt.