Rabobank boekt enorme winst door economisch herstel na coronadip

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Utrecht - Rabobank heeft in het afgelopen halfjaar de winst stevig opgevoerd. De bank profiteerde van het economisch herstel, maar kon ook weer over een flink deel van het geld beschikken dat eerder apart werd gezet vanwege het risico op slechte leningen.
Op het hoofdkantoor aan de Utrechtse Croeselaan zagen ze de marktomstandigheden verbeteren, maar de bank waarschuwt wel dat het lage rentetarief de komende tijd een uitdaging blijft.
Met een winst van een kleine 2,2 miljard euro deed Rabobank het veel beter dan in de eerste zes maanden van 2020, toen er een winst van 227 miljoen euro was. Destijds zette de bank vanwege het risico dat bedrijven en consumenten hun leningen niet meer terug zouden kunnen betalen door de coronacrisis 1,4 miljard euro opzij. Nu komt daar weer 274 miljoen van terug.
Ook de inkomsten stegen, met 17 procent. Dat was onder meer te danken aan de gestegen aandelenmarkten, waardoor bezittingen van Rabobank meer waard werden. Bovendien zag de bank dat consumenten meer uitgaven en ook steeds meer bedrijfssectoren zich herstelden.