Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

'Deltavariant gevaarlijker voor zwangere vrouwen'

UTRECHT - De Deltavariant van het coronavirus lijkt gevaarlijker voor zwangere vrouwen. Dat zegt hoogleraar verloskunde Kitty Bloemenkamp van UMC Utrecht in het AD. In de afgelopen weken zijn er meer zwangere vrouwen met corona in het ziekenhuis opgenomen.

"Deze vrouwen zijn niet gevaccineerd en hebben geen onderliggend lijden. Toch worden ze heel ziek. In het ergste geval wordt hun baby zelfs eerder gehaald, terwijl de moeder aan de beademing op de ic ligt", stelt Bloemenkamp in de krant.


Meer zwangere vrouwen opgenomen


Afgelopen week lagen in het UMC Utrecht vier zwangere vrouwen met corona. Een actueel landelijk overzicht is er niet, maar ook in andere Nederlandse ziekenhuizen zijn volgens Bloemenkamp afgelopen weken meer zwangere vrouwen met corona opgenomen, van wie een aantal op de intensive care.

In Engeland, waar de Deltavariant van het coronavirus eerder dominant werd, is die trend al langer te zien. Dat zwangere vrouwen met corona meer risico lopen om ernstig ziek te worden, werd dit voorjaar ook in Nederland duidelijk. Uit nieuwe cijfers blijkt nu dat de Deltavariant van het virus zwangere vrouwen nog vaker ernstig ziek maakt.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -