Reizigers balen van 'feeststation' Vaartsche Rijn: NS stuurt vaker personeel langs

© Miriam Bakker
UTRECHT - Lege drankflessen, patatbakjes, blikjes energiedrank en gebroken glas: het zijn ongetwijfeld leuke feestjes in de wachtkamer van station Vaartsche Rijn in Utrecht alleen balen reizigers en de NS van de rommel die achterblijft. De vervoerder gaat daarom vaker personeel langs sturen.
De wachtruimte bij het treinstation in het centrum van Utrecht is deze dagen populair als hangplek bij jongeren. Een reiziger beklaagde zich bij de NS over de rommel die ze 's ochtend aantrof. "Vannacht nog meer partytime dan andere nachten op station Utrecht Vaartsche Rijn".
De NS is bekend met het probleem en zegt dat dit vooral speelt op Vaartsche Rijn. Andere stations in de stad zouden hier minder last van hebben. Vermoedelijk is Vaartsche Rijn populair als geïmproviseerd café omdat het dichtbij terrassen en de stad zit. De NS zegt de komende tijd vaker personeel langs te sturen om overlast te voorkomen. "Het leidt tot een vervelende situatie voor reizigers die een smerige wachtruimte aantreffen terwijl die plek juist voor hen bedoeld is."