Nijntje krijgt tijdelijk nieuw huis aan de Oudegracht

© Centraal Museum / Wessel Spoelder
UTRECHT - Het bekendste konijntje van Utrecht krijgt tijdelijk een nieuw huis. Tot volgende zomer gaat Nijntje in de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht wonen. In de tussentijd wordt het Nijntje museum opgeknapt en uitgebreid, om de vele bezoekers te kunnen herbergen.
Vanaf november gaan de deuren van het tijdelijke kindermuseum open aan de Oudegracht 167. Nijntje's huidige huis, bij het Centraal Museum in Utrecht, gaat verbouwen om meer bezoekers te kunnen ontvangen. Er komt een theateren een Nijntje café in het museum. "Er is na vijf jaar Nijntje museum nog steeds heel veel belangstelling voor een bezoek aan de wereld van Nijntje en haar vriendjes", zegt zakelijk directeur Marco Grob.
Nijntje woont straks tijdelijk langs de Oudegracht in Utrecht.

Themaruimtes verhuizen mee

Alle Nijntje themaruimtes verhuizen mee, dus kinderen kunnen in de voormalig bibliotheek gewoon op bezoek bij Nijntje. Wethouder Eelco Eerenberg noemt het "een win-win situatie met een prachtig Utrechts sausje erover heen". Op de begane grond worden de ticketcontrole, de winkel en de garderobe ingericht. En op de eerste verdieping zal het museum en een bescheiden horecavoorziening worden gevestigd.
Het vernieuwde Nijntje museum in de Agnietenstraat gaat in de zomer van 2022 open, is het plan. Mercis, dat wereldwijd de rechten van Dick Bruna beheert, en de BankGiro Loterij, droegen allebei één miljoen euro bij aan het nieuwe Nijntje museum.
Nijntje verhuist tijdelijk naar de Oudegracht
Nijntje verhuist tijdelijk naar de Oudegracht © (Facebook) Centraal Museum