Syrisch meisje van 11 in haar eentje gestrand op Utrecht Centraal

© Politie Utrecht Centrum
UTRECHT - Een meisje van 11 jaar uit Syrië is gisteren in haar eentje, zonder ouders en documentatie, gestrand op Utrecht Centraal. Ze sprak geen Nederlands of Engels, schrijft een wijkagent op Instagram. Het meisje viel op bij medewerkers van NS Veiligheid en Service terwijl ze met een koffertje rondliep op het station.
De NS-medewerkers schakelden de politie in en voorzagen het meisje van eten en drinken. "Een behulpzame voorbijganger heeft ons super goed geholpen vanwege het dialect wat dit meisje sprak. Samen hebben we haar gerust kunnen stellen en meegenomen naar het bureau", schrijft wijkagent Peter. Daar zijn "de juiste instanties" ingeschakeld om opvang te regelen voor het meisje.
"Het raakt je echt in je hart dat zo'n jong kind, moederziel en alleen, aan haar lot over gelaten wordt in een voor haar vreemd land...Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet", besluit agent Peter zijn bericht.
Onduidelijk is waar het Syrische meisje vandaan komt, of ze al in Nederland was of waar ze het land in is gekomen.