Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Padel: de sport die iedereen opeens lijkt te doen

1/2
UTRECHT - Ik padel, jij padelt, wij padellen. Mocht je nou denken: waar gaat dit over? Niet getreurd, de sport 'padel', is nog niet zo heel erg bekend in ons land. Maar dat de sport aan een opmars bezig is, is een understatement: "Volgens mij is het echt de snelst groeiende sport ter wereld."

Aan het woord is Geert-Jan van Dijken. Padelliefhebber van het eerste uur. "Vijftien jaar geleden zag ik de sport voor het eerst", vertelt de Utrechter. "Vijf jaar geleden ben ik zelf begonnen met spelen."

Padel speel je op een baan, een soort kleine tennisbaan. "Het is dan ook een soort combinatie van squash en tennis, je speelt in een glazen kooi, van 20 bij 10 meter en je speelt twee tegen twee", duidt Van Dijken. En mocht het niet duidelijk zijn: je zegt pa-del. (als in: je vader en een ordinaire vrouw)


Makkelijker dan tennis


Volgens de Utrechter is padel makkelijker dan tennis: "Mensen kunnen snel al een beetje spelen, het is heel laagdrempelig en ontzettend leuk." Meteen de reden waarom volgens hem ook veel mensen blijven spelen: "Ze beginnen omdat het nu hip is, en ze blijven het doen omdat ze snel een balletje kunnen slaan en veel plezier hebben."

Hip is het nu geworden omdat ook veel bekende sporters het spelen en delen op de sociale media, vertelt Van Dijken. "We zagen de jongens van het Nederlands elftal ook padel spelen, dat geeft echt een boost. Vooral onder twintigers en dertigers."Maar dat nog niet iedereen bekend is met de term padel, komt ook mede doordat er nog haast geen wedstrijden te volgen zijn. Iets waar Geert-Jan van Dijken dan ook graag iets aan wilde doen. Vorig jaar zou in zijn stad dan ook het eerste echte padel-toernooi van Nederland worden gehouden. Door corona ging het niet door.


Eerste echte toernooi


"In september mogen we in de herkansing en gaat het alsnog gebeuren", vertelt hij. "Mijn droom was om in Utrecht hét padel-evenement van Nederland te organiseren, en dat gaat nu dus ook echt gebeuren."

Tekst gaat onder de foto door.

 Zo moet het padel-stadion eruit komen te zien. Zo moet het padel-stadion eruit komen te zien. | Foto: Geert-Jan van Dijken

Op het Jaarbeursplein gaat het gebeuren en staat het eerste echte grote Nederlandse padel-toernooi gepland. Een sportevenement gehuld in een Spaans jasje. Van Dijken: "In Spanje spelen miljoenen mensen dit. Daar is het echt immens, de tweede sport van het land. De top van de padel-wereld zijn dan ook voornamelijk Spanjaarden."

Wie een potje padel weleens van dichtbij wil bekijken kan op de site van het evenement alvast een kaartje regelen.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -