Ook basisschool in Utrechtse wijk Lunetten vanaf morgen dicht om corona

© Pixabay
UTRECHT - Basisschool De Spits in de Utrechtse wijk Lunetten sluit voortijdig de deuren vanwege een oplopend aantal coronabesmettingen. Dat meldt de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU), waar de school onder valt. Met ingang van morgenmiddag is de school dicht.
In een brief aan de ouders schrijft de directeur dat er vandaag in twee klassen coronabesmettingen werden vastgesteld. Eerder waren er ook al uitbraken in drie andere groepen. Volgens ouders gaat dat onder meer om een kleutergroep.
Morgenochtend kunnen leerlingen nog even naar school. "Om toch voor de vakantie nog even afscheid te nemen van de juf", aldus de KSU. Daarna sluiten de deuren. Eigenlijk zou aanstaande vrijdag de laatste schooldag zijn, maar de zomervakantie begint dus iets eerder voor de kinderen. Voor ouders met een cruciaal beroep is morgenmiddag en vrijdag een aantal uur noodopvang geregeld.
De Spits is niet de enige school die te maken heeft met een corona-uitbraak. Vanmorgen bleek dat ook OBS Tuindorp aan de Professor van Bemmelenlaan in Utrecht dit schooljaar vervroegd de deuren sluit vanwege tientallen coronabesmettingen bij leerlingen en docenten.