Minder treinen van en naar Amersfoort door personeelsgebrek ProRail

© RTV Utrecht / Niels Drost
AMERSFOORT/UTRECHT - Er rijden minder intercity's tussen Amersfoort en Amsterdam en Amersfoort en Deventer. Reden is de onderbezetting op de verkeersleidingpost in Utrecht, meldt ProRail. De verwachting is dat de problemen tot 23.00 uur duren.
Tussen Utrecht en Amersfoort rijden ook minder intercity's. Normaal rijden er zes per uur, maar dat aantal is teruggeschroefd naar vier.
De onderbezetting bij ProRail is het gevolg van personeelstekorten. "Bij onderbezetting moeten we ervoor kiezen om minder treinen te laten rijden, omdat er onvoldoende collega's zijn die de veiligheid bij normale drukte kunnen waarborgen", zegt ProRail. "De roosterdruk is bij onze posten zo hoog dat een enkele afmelding tot gevolg kan hebben dat we hiertoe moeten besluiten."
ProRail kampt al langer met deze problemen. Daardoor vielen er eerder ook al treinen uit. De spoorbeheerder vindt de problemen erg vervelend voor de reizigers en raadt aan om de reisplanner van NS te raadplegen om te zien of een trein wel of niet rijdt.