Politie: 16 tips in nieuw onderzoek naar dood Sjaak Gerwig

© Politie
UTRECHT - De politie heeft zestien tips gekregen in de heropende zaak van de in 1995 om het leven gebrachte Utrechter Sjaak Gerwig. Er zit interessante informatie bij, aldus de politie die dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht vraagt voor de zaak.
De zus van de Gerwig vertelt in het programma hoe zij als veertienjarige het nieuws te horen kreeg en wat dat met haar leven heeft gedaan, aldus de politie. De destijds 18-jarige Gerwig werd in 1995 dood gevonden in het water bij Laagraven, tussen Utrecht en Houten. Indertijd was daar vlakbij een homo-ontmoetingsplaats. De Utrechter was op zijn hoofd geslagen. De dader is nooit gevonden.
Donderdag werd bekend dat de politie opnieuw onderzoek doet naar de zaak omdat er de afgelopen tijd nieuwe informatie is binnengekomen. Zo wordt onderzocht of Gerwig een financieel conflict had met iemand in de wijk waar hij woonde en of dit de aanleiding zou kunnen zijn geweest om hem om het leven te brengen. Het was al bekend dat hij de laatste maanden van zijn leven regelmatig gokte.
In de Utrechtse Rivierenwijk is huis-aan-huis een speciale krantenbijlage over de zaak verspreid. Vanaf dinsdag wordt via posters in abri's aandacht voor de zaak gevraagd. Eerder is de beloning voor de gouden tip in deze cold case verhoogd naar 30.000 euro.