Utrechtse scholen luiden noodklok over huisvesting

© Google Streetview
UTRECHT - Er zijn problemen met de huisvesting van de drie Utrechtse scholen X11, UniC en de International School Utrecht (ISU). Ze hebben daarom een brandbrief geschreven aan de gemeente. Volgens de besturen wordt er telkens geschoven met schoolgebouwen. Daarom komt de kwaliteit van het onderwijs in het geding.
"Naar onze overtuiging is de huidige situatie niet langer uitlegbaar of verdedigbaar", schrijven de schoolbestuurders in de brief. "Als de huidige situatie ongewijzigd blijft, kunnen bestuurders het pedagogisch en didactisch klimaat op onze scholen niet langer garanderen."
De 1200 leerlingen van de ISU zouden tijdelijk naar bedrijvengebied Papendorp verhuizen. Maar omdat die locatie veel duurder blijkt dat bedacht, moeten de scholieren in het oude pand op Nieuw Welgelegen blijven. Daar is momenteel veel overlast van werkzaamheden.
De leerlingen van X11 en UniC zouden op hun beurt dan weer verhuizen naar de voormalige panden van de ISU. Maar het is de vraag of dat nog kan, en zo nee waar ze dan heen moeten.
De schoolbesturen dreigen een leerlingenstop in te voeren als de gemeente niet snel met een oplossing komt.