Organisatie festival De Leuke schaart zich achter rechtszaak tegen overheid

© Pixabay
UTRECHT - Organisaties van festivals en evenementen spannen een rechtszaak aan tegen de overheid over de nieuwe corona-restricties. Ook Elevation Events doet mee, dat bedrijf organiseert meerdere festivals in Utrecht.
Zoals De Leuke, dat aanstaande zaterdag in de Voorveldse Polder gehouden zou worden. Het festival in aangepaste vorm alsnog door laten gaan, is geen optie. "Als je naar De Leuke gaat wil je niet de hele dag zitten", zegt organisator Jasper Coenen.
Het Amsterdamse entertainmentbedrijf ID&T is initiatiefnemer van het kort geding, dat vrijdag om 10.00 uur dient bij de rechtbank in Den Haag. Ruim dertig grote partijen, zoals Paaspop, Zwarte Cross en F1 Dutch Grand Prix Zandvoort, hebben zich inmiddels aangesloten. Net als Elevation Events, dat in Utrecht naast De Leuke ook festivals als Soenda, Smeerboel en In het Zand organiseert.
De partijen zijn het niet eens met de beslissing van het kabinet dat als gevolg van het toenemende aantal coronabesmettingen alleen nog evenementen zijn toegestaan waar bezoekers moeten zitten.
Elevation Events heeft al veel kosten gemaakt voor De Leuke. Jasper Coenen hoopt daar nog een deel van terug te zien. "We kunnen aanspraak maken op het garantiefonds", zegt hij tegen RTV Utrecht.