Advocaat: Ridouan T. zonder onderbouwing gelinkt aan aanslag op De Vries

© ANP
UTRECHT - Inez Weski, de advocaat van Ridouan T. uit Vianen, vindt dat haar cliënt zonder enige objectieve onderbouwing in verband wordt gebracht met de aanslag op Peter R. de Vries. En dat verwijt ze de media.
T. is hoofdverdachte in het Marengo-proces, dat draait om een reeks liquidaties. Justitie ziet hem als opdrachtgever van moorden in onder meer Overvecht en IJsselstein. Kroongetuige in het Marengo-proces is spijtoptant Nabil B. uit Utrecht. Zijn broer en advocaat zijn geliquideerd sinds hij verklaringen aflegt. De Vries werd na deze moorden vertrouwenspersoon van de kroongetuige.

Moord op advocaat en broer kroongetuige

Weski stelt dat in sommige media ten onrechte wordt beweerd dat T. vervolgd wordt voor de dood van de advocaat en broer van kroongetuige Nabil B. "Cliënt wordt hiervoor echter niet vervolgd en voor zover bekend is cliënt ook niet als verdachte aangemerkt."
De advocaat zegt er dan ook van uit te gaan dat in het onderzoek naar de aanslag op De Vries alle scenario's worden onderzocht. Weski zegt verder dat zij en haar kantoorgenoten geschokt zijn door de aanslag en hopen dat de misdaadjournalist zal overleven.

Dodenlijst

Weski haalt verder berichtgeving aan over een mogelijk plan om De Vries te vermoorden. De misdaadverslaggever zei in 2019 dat hij van het Openbaar Ministerie een melding had kregen dat hij op een dodenlijst stond van T. Volgens Weski is daar geen bewijs voor en wordt er nu in de media ten onrechte een verband gelegd met die uitspraak.
Ze wijst erop dat T. heeft laten weten niets van doen te hebben met zo'n dodenlijst en zegt dat de misdaadverslaggever zelf ook twijfels had over de betrouwbaarheid van de melding. "Over een eventueel onderzoek naar zo'n lijst door het Openbaar Ministerie is helaas niets meer inhoudelijks vernomen, dus ook niet of die melding op desinformatie berustte."