Wateroverlast treft net geopend Utrechts restaurant: 'Doordat de stroom eraf was, konden mensen ook niet betalen'

UTRECHT - Het Utrechtse Muntgebouw is vanavond getroffen door flinke wateroverlast. Vooral bij restaurant De Zware Jongens, dat in het monumentale gebouw zit, was het raak: het water liep langs de muren en de lampen naar beneden.
"Alles lag plat. Het begon in de centrale hal. De stroom werd er snel afgehaald", zegt restaurantbezoeker Jasper de Vries. "Daarna is het restaurant gedeeltelijk ontruimd. Aan de andere kant konden mensen nog even hun drankje opdrinken en toen zijn we weggegaan. Het is voor hun heel sneu omdat ze net open waren en doordat de stroom eraf was, konden mensen ook niet betalen."
Arne Koefoed, één van de initiatiefnemers achter het restaurant, bevestigd dat er door de zware regenval een acute lekkage ontstond. Hij meldt dat het om een verstopte goot ging en dat de verstopping snel kon worden verholpen. De wateroverlast heeft verder geen gevolgen meer voor de opening van het restaurant.
Ook op een andere plek in de stad was het raak. Op Utrecht Centraal kwam er flink wat regenwater door het dak naar beneden.