Kort nieuws: Snelkraak in Loenen aan de Vecht

REGIO - In Loenen aan de Vecht is woensdagmorgen een snelkraak gepleegd op een tankstation aan de Rijksstraatweg. De daders vernielden de voorpui en gingen er in een donkere Audi vandoor met een grote partij sigaretten.
* Agenten hebben in Bunnik twee mannen uit Ede aangehouden. Ze gedroegen zich dinsdagnacht enigszins verdacht bij een woning aan de Marsdijk. De bewoner werd wakker van gekraak en zag ze wegrennen. De politie onderzoekt wat ze bij het huis deden.
* De lobby voor glasvezel in Leusden is vooralsnog mislukt. De gemeente wilde vóór 1 juni 40% van de inwoners overhalen om een glasvezelaansluiting te nemen maar alleen Achterveld en Stoutenburg werken mee. In Leusden zelf zijn nog ruim 800 huishoudens nodig en daarom wordt het bewonersinitiatief nog even voortgezet.
* Bij een ongeluk in Amersfoort is een motorrijder gewond geraakt. De 36-jarige man uit Krommenie werd op de Nijverheidsweg over het hoofd gezien door een afslaande automobilist. Met beenletsel is het slachtoffer naar het MMC vervoerd.
* Soest heeft er een sterrenbakker bij. Banketbakker Lex Verkley kreeg de onderscheiding tijdens het Nationaal Bakkerij Gala in Ede. In totaal werden vijftien winkels gekroond. De sterren voor bakkers zijn te vergelijken met die van Michelin voor restaurants, want ook hier kunnen bakkers twee en drie sterren krijgen.
* Een 63-jarige man uit Leusden moet vandaag voorkomen voor ontucht. Hij zou jarenlang minderjarige jongens hebben misbruikt. Ook zou hij hebben geprobeerd zijn 15-jarige neefje te verleiden.
* Op het Westplein in Utrecht is een 32-jarige man uit een stadsbus gehaald. Hij zou de chauffeur hebben bedreigd. Waarom is niet duidelijk, maar de chauffeur sloeg direct alarm.
* De politie denkt dat de plofkraak in Mijdrecht begin dit jaar gepleegd is door een bende die zich heeft gespecialiseerd in het opblazen van pinautomaten. De afgelopen maanden zijn in verschillende plaatsen geldautomaten op precies dezelfde wijze opgeblazen, zoals in Bussum, Elburg en Arnhem. De schade in de Dorpsstraat in Mijdrecht was groot, maar de krakers hebben geen geld buitgemaakt.
* Op de Herenstraat in Nieuwegein is een 33-jarige man aangehouden. Hij vernielde gisteravond de deur van een café, omdat hij in dronken toestand niet naar binnen mocht. Op het politiebureau kon hij zijn roes uitslapen met een flinke bekeuring als kater.
* Op de A12 bij Montfoort is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen. De wagen, met daarin alleen de vrouwelijke bestuurder, is vermoedelijk door een vrachtwagen aangetikt toen deze van rijstrook wisselde.
De vrouw is na het ongeval naar het Sint Anthonius ziekenhuis vervoerd. Haar auto is total loss