Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nederland 26 juni bijna helemaal van het slot

PROVINCIE UTRECHT - De mondkapjesplicht wordt afgeschaft als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, dat heeft demissionair premier Mark Rutte vanavond gezegd in de coronapersconferentie. Ook mogen werknemers per 26 juni voor de helft van de werktijd weer naar kantoor, maar ook dan blijft gelden: 1,5 meter afstand.

Ook voetbal kijken op het terras of in de kroeg mag vanaf dan weer en wie zin heeft om te gaan dansen kan weer terecht in een nachtclub. Daarnaast vervallen ook de beperkingen in het aantal bezoekers dat men thuis mag ontvangen.

Ook buiten mag iedereen weer in groepen bij elkaar komen zonder beperking in aantal. Het kabinet besloot vandaag om de maximering los te laten. Wel geldt nog altijd dat er 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen.

Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, maar wel op anderhalve meter afstand van elkaar.


Vaccineren


Vanaf zaterdag kunnen ook mensen geboren in 2003 een afspraak maken voor vaccinatie, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Het is het laatste geboortejaar dat nu een afspraak kan maken.

"Het is een moment om te vieren", aldus de coronaminister. Hij hoopt dat in de tweede helft van augustus iedereen die dat wil volledig is gevaccineerd.

Bekijk de persconferentie met demissionair premier Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hier:Sinds afgelopen december waren mondkapjes verplicht in openbare binnenruimtes zoals winkels. Nu, een halfjaar later zijn zowel winkelliefhebbers als winkeliers het mondkapje liever kwijt dan rijk.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -