Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Winkeliers en shoppers halen opgelucht adem door verdwijnen mondkapje

1/2
UTRECHT - Smachtend kijkt iedereen uit naar versoepelingen van de coronamaatregelen. Voor veel mensen staat het thuiswerken en het dragen van een mondkapje bovenaan de lijst om af te schaffen. Maatregelen die we volgende week voor een belangrijk deel kwijt zijn. Sinds afgelopen december waren mondkapjes verplicht in openbare binnenruimtes zoals winkels. Nu, een halfjaar later zijn zowel winkelliefhebbers als winkeliers het mondkapje liever kwijt dan rijk.

Winkelliefhebbers hopen dat mondkapje snel af mag


Winkelend publiek in Nieuwegein ziet het mondkapje graag zo snel mogelijk verdwijnen. "Ik vind het wel fijn als ze weer af mogen. Van mij hoeft het niet meer", vertelt een vrouw. Zeker tijdens deze warme dagen zijn de mensen in de stad het mondkapje zat. "Het is toch echt veel te benauwd als je dat ding op hebt", zegt een man die op pad is met zijn vrouw. Meer mensen hebben last van benauwdheid als ze een mondkapje dragen, zeker als er gezondheidsklachten spelen. "Ik ben hartpatint en met zo'n mondkapje op heb ik het idee dat ik veel minder zuurstof binnenkrijg", vertelt een voorbijganger.


Winkeliers


Niet alleen winkelend publiek, ook de medewerkers achter de kassa willen geen mondkapje meer dragen. "Het is echt benauwd. Elk moment dat we kunnen, lopen we even naar achter om het mondkapje af te doen en als er geen mensen zijn dan pakken we die kans ook", zegt Sam Wijnans van kledingwinkel Jack and Jones. Het komt ook voor dat mensen zonder mondkapje de winkel binnenkomen. "Dan vragen we of ze een mondkapje willen dragen. Als iemand een goede reden geeft om geen mondkapje te dragen dan ben ik de moeilijkste niet. We houden ook de afstand goed in de gaten", vertelt Sam.

De voorzitter van Centrum Management Utrecht laat ook weten dat de ondernemers in Utrecht het mondkapje niet zullen missen. "Het is natuurlijk fijn dat we weer veilig zonder mondkapje door de stad kunnen gaan. Daar ben ik echt heel blij mee. Het is alleen jammer van de omzet die we niet meer hebben van mondkapjes", zegt voorzitter Arjan Kleuver.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -