Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Verkeersborden van Utrechtse Partij voor de Dieren kunnen de prullenbak in

UTRECHT - De tien verkeersborden die de Utrechtse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft gemaakt, worden niet langs de weg geplaatst. De borden, in elkaar geknutseld door de partijleden, moesten weggebruikers waarschuwen voor overstekende fazanten en hazen in de wijk Leeuwesteyn (Leidsche Rijn). Maar de gemeente gaat zelf borden neerzetten.

Het was een ludieke actie van de PvdD; met hout, een zaag en verf maakten ze tien verkeersborden. Dat waren driehoekige borden met een haas of fazant erin. Daaronder werd gewaarschuwd voor overstekende dieren. Maar toen de partij de borden in de grond wilde zetten kwam Toezicht en Handhaving vertellen dat dat niet mocht, en dus zat de partij met de borden in de maag. Ze boden die aan aan wethouder Klaas Verschuure.


Bebouwde kom


De wethouder noemde de actie tijdens het vragenuur 'sympathiek'. Maar hij wees de dierenpartij wel fijntjes op een foute inschatting. Het bord van de PvdD lijkt op het officiŽle bord J27, het bekende driehoekige bord met het springend hert. "Dat bord mag je niet binnen de bebouwde kom plaatsen, die plaats je alleen buiten de bebouwde kom", doceerde de wethouder. Maar hij wilde de partij wel tegemoetkomen. Daarom plaatst de gemeente binnenkort zelf borden. Die worden niet rood met wit, maar geel en hebben tekst. "We vinden de borden van de Partij voor de Dieren eigenlijk mooier", geeft wethouder Verschuure eerlijk toe.

Dat waarschuwen van de weggebruikers is volgens de PvdD nodig, omdat in Leeuwesteyn de leefruimte voor hazen en fazanten steeds kleiner wordt vanwege woningbouw. De beestjes worden vaak aangereden op de Stadsbaan en overleven dat vaak niet.

Daarom zegde de wethouder nog een aantal andere maatregelen toe, zodat de leefruimte van deze wilde dieren groter wordt. Zo worden gazons voorlopig niet gemaaid. Daardoor ontstaat een hooiland waar de dieren zich makkelijker schuil kunnen houden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -