Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Prikje om de hoek: GGD opent nieuwe tijdelijke vaccinatielocaties in de regio

1/3
VIANEN - Wie een uitnodiging voor een vaccinatie krijgt, zou nóg dichterbij huis geprikt moeten kunnen worden. Dat vindt de GGD-regio Utrecht. En daarom worden deze week extra tijdelijke locaties geopend in Vianen, Soest en Wijk bij Duurstede.

 Voor het eerst werd er vanochtend gevaccineerd in Vianen. Voor het eerst werd er vanochtend gevaccineerd in Vianen. | Foto: RTV Utrecht / Roos van Bijnen

Het gaat om een pilot: op die plaatsen in de provincie is het 'prikteam' van de GGD in drie weken tijd drie dagen aanwezig. In sporthal Helsdingen in Vianen bijvoorbeeld vandaag, en de komende twee maandagen ook. Na die proef wordt gekeken of er veel gebruik werd gemaakt van de nieuwe locaties. Als dat zo is, wordt het mogelijk verlengd en kan er de hele zomer op die plekken een afspraak worden gemaakt.


Vakantie


"Joehoe!", juicht een dame die net haar Janssen-vaccin heeft gehad. Met een lach loopt ze de sportzaal in Vianen uit. "Ik heb 'm, hoor. En ook nog zo bij mij om de hoek. Lekker, kan ik met een veilig gevoel op vakantie deze zomer!"

Het is de eerste vaccinatielocatie in de gemeente Vijfheerenlanden. En die was meer dan welkom, zegt wethouder Volksgezondheid Marcel Verweij. "Vijfheerenlanden is zo'n uitgestrekte gemeente, dus inwoners moesten best ver reizen voor hun vaccinatie. Ontzettend fijn dat we deze locatie erbij hebben gekregen."


Al 241 mensen


Tot nu toe loopt Vianen in ieder geval al goed vol, vertelt een medewerkster van GGD Utrecht. "Vandaag kwamen er al 241 mensen langs. Dan zie je dat mensen het toch wel heel fijn vinden dat ze dichtbij huis terecht kunnen. En ik verwacht dat het alleen maar toeneemt, want volgende weken gaan we op deze plek vaccineren met Pfizer en Moderna."

 Als de pilot met de nieuwe locaties succesvol is, wordt deze mogelijk verlengd en kan er daar langer een vaccinatie worden gehaald. Als de pilot met de nieuwe locaties succesvol is, wordt deze mogelijk verlengd en kan er daar langer een vaccinatie worden gehaald. | Foto: RTV Utrecht / Roos van Bijnen

Net-geprikte inwoner Marcel van Dort is naar eigen zeggen in zijn nopjes. Als beheerder van een begraafplaats zag hij door corona meer verdriet dan ooit, zegt hij. "In het begin dacht iedereen: nou, misschien valt het wel mee. Maar ik zag echt al heel snel het effect. Dus je kunt begrijpen dat ik met alle plezier zo'n prik kwam halen."


Andere locaties


De andere tijdelijke vaccinatielocaties openen dinsdag 8 juni in Wijk bij Duurstede, in sportcomplex Mariënhoeve, en vrijdag 11 juni bij de Open Hof in Soest.
[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/60634c65e5c20]


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -