Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eindelijk weer voetballen tegen andere clubs: 'We waren uitgekeken op onderlinge competities'

1/3
UTRECHT - Maandenlang mochten sporters niet in competitieverband tegen andere clubs spelen. Tot vandaag, want stap 3 in het zogenoemde openingsplan is vandaag gezet. Tot grote vreugde van de voetballende kinderen van het Utrechtse Kampong, die het vanochtend vroeg opnamen tegen stadsgenoot PVC. "Uiteindelijk voetbal je gewoon om tegen jongens in een ander shirt te spelen".

Dat zegt coach en Kampong-bestuurder Nico van Ginkel. Zeker de afgelopen maand zag hij de motivatie bij jeugdleden wegzakken. De versoepelingen hebben dat ook een positief effect op de amateursport denkt hij: "Wij zijn gelukkig een grote club en kunnen veel onderlinge competitie organiseren, dat is een voordeel. Maar de laatste maand was iedereen daar wel een beetje op uitgekeken."

 Keeper stopt bal Keeper stopt bal | Foto: RTV Utrecht

Een wedstrijd tegen PVC (dat op sportpark Marco van Basten speelt) komt dan ook als geroepen. Trainer Bob Hendriks spreekt zijn kleine spelersgroep toe en neemt de tactiek door: "Kom, eindelijk mogen we weer voetballen. Manuel, jij gaat scoren."

Een echte competitiewedstrijd is het nog niet en ook ontbreekt het aan publiek. Ouders mogen vooralsnog niet langs de zijlijn staan. Voordat de pandemie begon was het gedrag van ouders langs de lijn vaak negatief in het nieuws.

Dat vaders en moeders nu afwezig zijn pakt sportief gezien wel goed uit, vindt Nico: "Ik houd erg van ouders lang de lijn, maar je merkt ook wel fanatieke ouders langs de lijn af en toe. De kinderen worden heel zelfredzaam als ze gewoon zelf een uur hier aan het voetballen zijn."

Voetballen!


PVC-spelers Merijn en Thomas wachten aan de zijlijn op hun invalbeurt. Ze vinden deze wedstijd een stuk spannender dan het onderlinge spel: "dan kun je winnen, dat is het leuke!" vertelt Merijn uitbundig. Aan de andere zijde staat Kampong-speler Bobbie, hij heeft vooral het scoren gemist: "Dat vind ik zo stom, dat ik dat niet kon doen."

Na vier keer toen minuten voetballen zit de eerste wedstijd er alweer op. De uitslag is zoals ze wel vaker voorkomen bij de jeugdspelers. Kampong wint met 11-3.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht uit de Domstad

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -